Началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирило Буданов за първи път

...
Началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирило Буданов за първи път
Коментари Харесай

Началникът на украинското разузнаване живее с парче мина под сърцето

Началникът на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирило Буданов за първи път описа за сериозна контузия, която е получил при раняване в Донбас.

Главният украински шпионин споделя, че е бил раняван три пъти по време на специфични интервенции в Донбас, само че едно от тях е било изключително тежко - парче от мина е попаднало под сърцето му. 

" То не може да бъде извадено от тялото, това е рисково. Беше продънен гърба ми, шията. Преминах през фронтовата линия самичък, вървях към 5 км, а след това паднах. Нараняването е тежко, само че може да се живее с него. ", описа Буданов пред изданието NV.

Той споделя, че против него има над 10 опита за нападение. През 2019 година под колата му е била заложена бомба, която се е взривила прибързано. 

През август 2022 година е била обезвредена диверсионна група, подготвяща убийството на Буданов и военния министър Алексей Резников. 

Срещу Буданов са проведени минимум 10 покушения през  последните седем  години. Опитите да бъде погубен стартират през 2016 година

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР